Kategorie
Zpět k nákupu
Sous vide G21 Maestro, WiFi, 1200 W
2811 Kč
2323 Kč bez DPH
Dostupnost: Skladem v eshopu
Part no.: G21SV1200MAR
Kód produktu: 95146415
Výrobce: G21
Váha: 0,84 kg
Záruka: 24 měsíců
Potřebujete více informací?
484800850 po-pá 8:00-16:30 |
Popis produktu
Ponorný pomalý vařič G21 Maestro je skutečným mistrem v sous-vide vaření ve vakuu . Je připraven pro každodenní bezpečné použití a vyladěný do nejmenších detailů. Elegantní tělo se skládá ze dvou částí – ponorná část s vnitřní varnou spirálou a vrchní část s elektronikou a kulatým dotykovým displejem . Pro bezpečné zavěšení sous-vide vařiče G21 Maestro na okraj varné nádoby jsme ponorný vařič vybavili háčkem s upínacím šroubem .
Hlavní přednosti
ideální pomalý vařič pro přípravu jídel ve vakuu
ovládání dotykovým displejem nebo z mobilu
mobilní aplikace s recepty
WiFi pro ovládání na dálku
Výhody sous-vide vaření
Minimální změny v upravované potravině
Maximální zachování přirozené chuti, vůně i textury
Zachování téměř stejné hmotnosti surovin
Nižší degradace nutričních látek
Snadná příprava – pokud máte zavakuované suroviny zamražené, vložíte jen příslušný počet porcí do hrnce s vodou, kde se rozmrazí a připraví sous-vide metodou
Delší trvanlivost surovin – čerstvé zavakuované potraviny před vařením vydrží v chladničce až pět dní
Displej G21 Maestro
Na kulatém dotykovém displeji sous-vide vařiče G21 Maestro vidíte zvolenou teplotu a dobu vaření/čas, zbývající do konce zvoleného programu. Vše ovládáte buď pomocí pouhých čtyř dotykových plošek/tlačítek nebo přes mobilní aplikaci G21 Smart Home .
Aplikace G21 Smart Home s recepty pro G21 Maestro
Mobilní apka G21 Smart Home pro sous-vide G21 Maestro je ve verzi pro chytré telefony s operačním systémem Android a iOS . Aplikace i recepty v ní jsou v českém jazyce a instalace je absolutně snadná – z krabice nebo manuálu pro G21 Maestro si naskenujete QR kód a můžete začít vybírat recepty. Podle zvoleného receptu pak jen připravíte suroviny a jediným kliknutím potvrdíte start, zbytek zajistí G21 Maestro .
Kouzlo WiFi ovládání – než se vrátíte z práce, bude oběd na stole
Díky promyšlenému zpracování a využití moderních technologií je ponorný sous-vide vařič G21 Maestro vybaven nejlepší elektronikou a je schopný postarat se o přípravu jídla i v době, kdy vy jste mimo domov.
Příklad: Vložíte do hrnce s vodou zavakuované suroviny a odejdete do práce nebo na výlet. Cestou si na mobilu zvolíte recept a pošlete přes apku pokyn do sous-vide G21 Maestro. Po návratu můžete prostírat.
Domů i pro restauraci
Chytrý vakuový vařič G21 Maestro můžete využít jak pro vaření doma, tak i pro přípravu jídel v restauraci. I když se to nezdá, šetří pomalé vaření čas – podle zvoleného receptu může pracovat, zatímco vy se zabýváte něčím jiným. Klidně i přes noc nebo v době, kdy jste mimo domov. Sous-vide vaření se už naučily využívat i restaurace které chtějí dopřát svým hostům jen to nejlepší – dokonale šťavnaté steaky nebo voňavou zeleninu s plnou chutí a maximem živin a vitamínů.
Každý kuchař ví, že připravit správný steak není vůbec snadné. Od teď to ale, díky sous-vide G21 Maestro, zvládne i začátečník!
Sous-vide vaření se stalo symbolem dokonalosti. Proč?
Připravit správně i tak zdánlivě jednoduchá jídla, jako je třeba vejce naměkko nebo steak, není vůbec tak snadné, jak se na první pohled zdá. Díky metodě sous-vide neboli vaření ve vakuu se vám podaří připravit delikátní pokrmy, za které byste si i v nejlepších restauracích pořádně připlatili.
Úžasný šťavnatý steak – při vaření ve vakuu si maso zachová nádhernou přirozenou texturu, bude uvnitř šťavnaté a jemné. Pak už je jen dokončíte na pánvi podle vlastní chuti. Medium, rare, well done? Se sous-vide vařením máte správně udělané steaky na jistotu.
Sous-vide oceníte při přípravě jakéhokoliv masa, ať už jde o drůbeží, vepřové, hovězí nebo rybí. Zelenina bude i po přípravě jemná a aromatická chutí i vůní. „Na hniličku” uvařené vejce už nebudete muset krájet na plátky a ovocný dezert vás vrátí do léta.
Co je sous-vide vaření
Vaření ve vakuu neboli sous-vide vaření je pomalé vaření při nižších teplotách , než je teplota bodu varu. Suroviny pro sous-vide přípravu jídel se zavakuují do fólie , takže všechny zdravé látky, živiny a vitamíny, stejně jako plná vlastní chuť i vůně, zůstanou zachovány a nezničí se vysokými teplotami.
Při pomalém sous-vide vaření dochází jen k minimálním změnám v upravované potravině a její maximální přirozená chuť zůstává. Tím, že je surovina zpracovávána v neprodyšných a uzavřených obalech , nedochází k žádnému výluhu do vody nebo odparu těkavých senzorických látek. S tím dále souvisí také nízký úbytek hmotnosti . Teplota se pohybuje níže než u ostatních kulinárních úprav, což má za následek nižší degradaci nutričních látek . Hermetické uzavření bez přístupu vzduchu funguje jako prevence proti aerobním mikroorganismům, které by mohly potravinu zničit.
Zajímavost: V roce 1974 přišel šéfkuchař George Pralus na to, že zabalení foie gras do plastového sáčku pomáhá jídlu zachovat původní vzhled, pokrm pak zbytečně neztrácí nadměrné množství živin a má lepší strukturu. Tehdy pracoval pro restauraci Troisgros (Pierre a Michel Troisgros) ve francouzském Roanne, do které od té doby začaly proudit davy lidí.
Sous-vide vaření začali naplno využívat francouzští kuchaři, postupně se vaření ve vakuu rozšířilo přes michellinské restaurace. Dnes díky sous-vide vařiči G21 Maestro můžete objevit kouzlo vakuového vaření i vy a dopřát si tak dokonale připravená menu.
Specifikace
WiFi: Ano
Příkon: 1200 W
Napětí: 220 – 240 V
Teplotní rozpětí: 0 °C – 90 °C
Teplotní přesnost: ± 0,1 °C
Max. objem nádoby: 30 l
Fyzické vlastnosti
Materiál: odolný plast, kovová varná spirála
Barva: černá
Rozměry (Š x V x H): 75 x 345 x 100 mm
Hmotnost: 0,84 kg
Rozměry balení (Š x V x H): 130 x 380 x 160 mm
Hmotnost balení: 1 kg
Popis produktu
Ponorný pomalý vařič G21 Maestro je skutečným mistrem v sous-vide vaření ve vakuu . Je připraven pro každodenní bezpečné použití a vyladěný do nejmenších detailů. Elegantní tělo se skládá ze dvou částí – ponorná část s vnitřní varnou spirálou a vrchní část s elektronikou a kulatým dotykovým displejem . Pro bezpečné zavěšení sous-vide vařiče G21 Maestro na okraj varné nádoby jsme ponorný vařič vybavili háčkem s upínacím šroubem .
Hlavní přednosti
ideální pomalý vařič pro přípravu jídel ve vakuu
ovládání dotykovým displejem nebo z mobilu
mobilní aplikace s recepty
WiFi pro ovládání na dálku
Výhody sous-vide vaření
Minimální změny v upravované potravině
Maximální zachování přirozené chuti, vůně i textury
Zachování téměř stejné hmotnosti surovin
Nižší degradace nutričních látek
Snadná příprava – pokud máte zavakuované suroviny zamražené, vložíte jen příslušný počet porcí do hrnce s vodou, kde se rozmrazí a připraví sous-vide metodou
Delší trvanlivost surovin – čerstvé zavakuované potraviny před vařením vydrží v chladničce až pět dní
Displej G21 Maestro
Na kulatém dotykovém displeji sous-vide vařiče G21 Maestro vidíte zvolenou teplotu a dobu vaření/čas, zbývající do konce zvoleného programu. Vše ovládáte buď pomocí pouhých čtyř dotykových plošek/tlačítek nebo přes mobilní aplikaci G21 Smart Home .
Aplikace G21 Smart Home s recepty pro G21 Maestro
Mobilní apka G21 Smart Home pro sous-vide G21 Maestro je ve verzi pro chytré telefony s operačním systémem Android a iOS . Aplikace i recepty v ní jsou v českém jazyce a instalace je absolutně snadná – z krabice nebo manuálu pro G21 Maestro si naskenujete QR kód a můžete začít vybírat recepty. Podle zvoleného receptu pak jen připravíte suroviny a jediným kliknutím potvrdíte start, zbytek zajistí G21 Maestro .
Kouzlo WiFi ovládání – než se vrátíte z práce, bude oběd na stole
Díky promyšlenému zpracování a využití moderních technologií je ponorný sous-vide vařič G21 Maestro vybaven nejlepší elektronikou a je schopný postarat se o přípravu jídla i v době, kdy vy jste mimo domov.
Příklad: Vložíte do hrnce s vodou zavakuované suroviny a odejdete do práce nebo na výlet. Cestou si na mobilu zvolíte recept a pošlete přes apku pokyn do sous-vide G21 Maestro. Po návratu můžete prostírat.
Domů i pro restauraci
Chytrý vakuový vařič G21 Maestro můžete využít jak pro vaření doma, tak i pro přípravu jídel v restauraci. I když se to nezdá, šetří pomalé vaření čas – podle zvoleného receptu může pracovat, zatímco vy se zabýváte něčím jiným. Klidně i přes noc nebo v době, kdy jste mimo domov. Sous-vide vaření se už naučily využívat i restaurace které chtějí dopřát svým hostům jen to nejlepší – dokonale šťavnaté steaky nebo voňavou zeleninu s plnou chutí a maximem živin a vitamínů.
Každý kuchař ví, že připravit správný steak není vůbec snadné. Od teď to ale, díky sous-vide G21 Maestro, zvládne i začátečník!
Sous-vide vaření se stalo symbolem dokonalosti. Proč?
Připravit správně i tak zdánlivě jednoduchá jídla, jako je třeba vejce naměkko nebo steak, není vůbec tak snadné, jak se na první pohled zdá. Díky metodě sous-vide neboli vaření ve vakuu se vám podaří připravit delikátní pokrmy, za které byste si i v nejlepších restauracích pořádně připlatili.
Úžasný šťavnatý steak – při vaření ve vakuu si maso zachová nádhernou přirozenou texturu, bude uvnitř šťavnaté a jemné. Pak už je jen dokončíte na pánvi podle vlastní chuti. Medium, rare, well done? Se sous-vide vařením máte správně udělané steaky na jistotu.
Sous-vide oceníte při přípravě jakéhokoliv masa, ať už jde o drůbeží, vepřové, hovězí nebo rybí. Zelenina bude i po přípravě jemná a aromatická chutí i vůní. „Na hniličku” uvařené vejce už nebudete muset krájet na plátky a ovocný dezert vás vrátí do léta.
Co je sous-vide vaření
Vaření ve vakuu neboli sous-vide vaření je pomalé vaření při nižších teplotách , než je teplota bodu varu. Suroviny pro sous-vide přípravu jídel se zavakuují do fólie , takže všechny zdravé látky, živiny a vitamíny, stejně jako plná vlastní chuť i vůně, zůstanou zachovány a nezničí se vysokými teplotami.
Při pomalém sous-vide vaření dochází jen k minimálním změnám v upravované potravině a její maximální přirozená chuť zůstává. Tím, že je surovina zpracovávána v neprodyšných a uzavřených obalech , nedochází k žádnému výluhu do vody nebo odparu těkavých senzorických látek. S tím dále souvisí také nízký úbytek hmotnosti . Teplota se pohybuje níže než u ostatních kulinárních úprav, což má za následek nižší degradaci nutričních látek . Hermetické uzavření bez přístupu vzduchu funguje jako prevence proti aerobním mikroorganismům, které by mohly potravinu zničit.
Zajímavost: V roce 1974 přišel šéfkuchař George Pralus na to, že zabalení foie gras do plastového sáčku pomáhá jídlu zachovat původní vzhled, pokrm pak zbytečně neztrácí nadměrné množství živin a má lepší strukturu. Tehdy pracoval pro restauraci Troisgros (Pierre a Michel Troisgros) ve francouzském Roanne, do které od té doby začaly proudit davy lidí.
Sous-vide vaření začali naplno využívat francouzští kuchaři, postupně se vaření ve vakuu rozšířilo přes michellinské restaurace. Dnes díky sous-vide vařiči G21 Maestro můžete objevit kouzlo vakuového vaření i vy a dopřát si tak dokonale připravená menu.
Specifikace
WiFi: Ano
Příkon: 1200 W
Napětí: 220 – 240 V
Teplotní rozpětí: 0 °C – 90 °C
Teplotní přesnost: ± 0,1 °C
Max. objem nádoby: 30 l
Fyzické vlastnosti
Materiál: odolný plast, kovová varná spirála
Barva: černá
Rozměry (Š x V x H): 75 x 345 x 100 mm
Hmotnost: 0,84 kg
Rozměry balení (Š x V x H): 130 x 380 x 160 mm
Hmotnost balení: 1 kg
Přes veškerou snahu zajistit co nejpřesnější popis, obrázky a technické parametry produktů nemůžeme zaručit, že uváděná data odpovídají skutečnosti. Řada výrobců si vyhrazuje právo změny některých parametrů či vlastností bez předchozího upozornění. Potřebujete-li ujištění o určitých parametrech produktu nebo v případě pochybností, kontaktujte prosím svého obchodníka. Pozdější reklamace vlastností je zbytečnou komplikací pro obě strany.